Sophie Thijs

SKJ- en NIP-psycholoog

Sophie Thijs

SKJ- en NIP-psycholoog

Bij de start van Ongerweeg bundelden wij onze krachten met Sophie. Sophie werkte al 7 jaar met gezinnen en kinderen thuis met uiteenlopende problematieken. Van ‘simpele’ vragen zoals een kind eerder in slaap laten vallen, tot werken met ouders en hun puber die door cannabisgebruik, of door een scheidingssituatie niet meer naar school kon gaan.

‘Door te leren van anderen en mijn eigen ideeën te testen, merkte ik dat er voortgeborduurd mag worden op wat ‘wandel-therapeuten’ of PMT-ers doen: je beter voelen door te dóén.
En dat is nu precies wat ik bij Ongerweeg met de kids doe: samenwerkingsspellen zoals ‘live’ verstoppertje of basketbal t-shirts voor ons eigen team maken en daar geld voor in te zamelen. Samen opruimen hoort daar ook bij. Daarnaast werken we aan school en doe ik gedragsobservaties ter voorbereiding op psychologisch onderzoek dat elders wordt voortgezet. Samen ervaren en mensen verbinden door iets gemeenschappelijks te doen; daar doe ik het voor.
Mijn hoogtepunt bij Astara was toen we verstoppertje speelden in Valkenburg. We zochten elkaar via GPS, bouwden een brug en zaten tegelijkertijd te kletsen en te eten in de zon, te gek!’

Sophie typeert zichzelf als een tikkeltje te enthousiast, een doorzetter, speels en een verstrooide professor. Dat maakt haar helemaal geknipt voor de job! Ook in haar eigen bedrijf begeleidt Sophie (jong) volwassenen die geen zin hebben om alleen maar te praten, maar te doen. Samen sporten, samen voeding aanpassen en enge activiteiten aangaan, zodat je je weer gelukkiger voelt. Als Sophie niet aan het werk is, dan doet ze het liefst dansen, buiten bewegen, zich verkleden en GTA of Call of Duty spelen.