Stevie Wolfs

Psychomotorisch therapeut

Stevie Wolfs

Psychomotorisch therapeut

Hoe lang kun jij het balletje hooghouden? Dat is een voorbeeld van een vraag die Stevie tijdens de begeleiding kan stellen. Als psychomotorisch therapeut zet Stevie op een laagdrempelige manier Sport & Spel en lichaamsgeoriënteerde oefeningen in. Wist je dat je lichaam je heel veel kan vertellen? Dat herken je aan lichaamssignalen, bepaalde bewegingen of lichamelijke klachten. Vaak hangt je lichaamsgeheugen samen met levenservaringen, problemen of gedachten. Stevie helpt bij de bewustwording van je gedrag, waardoor het makkelijker wordt om in positieve zin veranderingen aan te brengen.

De liefde voor zorg zit in de familie. Stevie is namelijk de zoon van Jos. Hij heeft eerst stage ervaring opgedaan bij Jeugdzorg Plus en een psychiatrische volwassenenkliniek. Maar zo’n leuk teamlid kon Jos natuurlijk niet laten lopen. In 2016 kwam Stevie het team versterken.

‘Ik vind de kleine setting van Astara erg fijn en ik kende alle collega’s al. Ik voelde me door hen gezien en gehoord en daar hecht ik veel waarde aan. Het zorgt ervoor dat ik beter werk. Daarnaast had ik het idee dat ik een goede aanvulling voor Stichting Astara kan zijn. De keuze was dan ook snel gemaakt.

Ik wil een klankbord zijn voor mensen die zich niet goed kunnen verwoorden of geen stem hebben. Met mijn begeleiding wil ik ze laten voelen dat ze die stem wel hebben. Ieder mens heeft genoeg mooie kwaliteiten en zou op zichzelf mogen vertrouwen.’