Jos Wolfs

Voorzitter, begeleider en bewegingsagoog
Jos Wolfs

Jos Wolfs

Voorzitter, begeleider en bewegingsagoog

Jos zit samen met zijn vrouw Miriam achter het stuur bij Stichting Astara. Hij werkte eerst bij een grotere partij als bewegingsagoog. Daar werkte hij al aan eigen initiatieven om de zorg voor kinderen beter te maken. Hij zag dat er buiten de gebaande paden nog genoeg andere mogelijkheden zijn voor kinderen met problematiek. Dat gevoel werd steeds sterker. Samen met Miriam richtte hij daarom in 2015 Stichting Astara op.

Met een achtergrond als professioneel basketbalspeler én coach kan het ook niet anders dat Jos diverse initiatieven op het gebied van sport heeft ontwikkeld. Zo is er het G-basketbal en G-voetbal; in samenwerking met andere zorgpartijen organiseert hij wedstrijden en toernooien voor deze doelgroep. Daarnaast organiseert Jos samen met de Nederlandse Basketbal Bond en Stichting Johan Cruijff het WK 3 tegen 3 basketbal.
‘Het is een genot om te zien wat daar gebeurt… De uitwisseling van contact onder kinderen en dat ze heel goed samenwerken ondanks alle problemen die er zijn.’

Als begeleider zit Jos ook niet stil. Hij is gespecialiseerd in familieopstellingen en begeleidt kinderen om zoveel mogelijk positieve ervaringen op te doen die ze kunnen gebruiken in het verdere leven. Jos gelooft in een inclusieve samenleving waarin iedereen meetelt, door mensen te inspireren om anders te durven denken en verder te mogen kijken.

‘Inmiddels werken we nauw samen met een divers expertteam van gelijkgestemden. Dat geeft een bepaalde vrijheid en betrokkenheid. De zorg bij ons is kleinschalig en een sociale happening waar plezier en samenzijn centraal staan. We houden van initiatieven en ondersteunen dat, soms ook als het niet volledig volgens de zorgnormen is. We denken out of the box, omdat we willen zoeken naar die verbinding met de samenleving.’