Kwabena Amamoo

Sportdocent en begeleider bij de Naschoolse

Kwabena Amamoo

Sportdocent en begeleider bij de Naschoolse

Als er één iemand is die onze jonge cliënten begrijpt, dan is het Kwabena wel! Kwabena kwam namelijk op zijn 15de bij ons binnen als cliënt, nu is hij fulltime bij ons aan de slag.

‘Ik was nooit zo’n fan van psychologen. De aanpak volgens schoolpsychologen en andere reguliere wegen werkten niet bij mij. Toen kwam ik terecht bij Jos van Stichting Astara. Jos had een andere aanpak en hij merkte waar mijn problemen lagen. Daarnaast gingen we op zoek naar mijn passies en een van die passies bleek sport te zijn. Uiteindelijk begon ik met de CIOS Sportopleiding. Ik moest toen stage gaan lopen en om dit bij Jos te doen kwam natuurlijk erg goed uit. Tijdens mijn stage kwam ik erachter dat ik tevens goed overweg kan met cliënten. Ik heb zelf ook veel meegemaakt en door die ervaring heb ik veel inlevingsvermogen bij de kinderen. Het geeft mij voldoening om andere mensen te helpen en bovendien doe ik kennis en ervaring op, waardoor ik mezelf nog steeds blijf ontwikkelen.’

Naast de sportieve lessen bij Ongerweeg geeft Kwabena 1 op 1 begeleiding met rekenen en taal en verzorgt hij naschoolse activiteiten op het gebied van spelen en bewegen. Zo kunnen de kinderen nieuwe dingen leren, samenwerken en leren omgaan met bepaalde situaties. In de toekomst wil hij cursussen volgen in de pedagogische richting en meer sportgerichte activiteiten organiseren. Kwabena zit bomvol ambitie en met zijn passie voor reizen en sport maakt hij ongetwijfeld ons motto ‘reik naar de sterren’ helemaal waar!